Preturi la instalatii electrice si de curenti slabi

 

In prezent societatea noastra ofera servicii complete de cablare a cladirilor (instalatii electrice, retele structurate pentru date si telefonie, CATV, SAT, sisteme de supraveghere, alarme antiefractie si detectie incediu autorizate de ARTS, Politie si IGSU), toate incepand de la faza de proiectare, continuand cu executie sau montaj si terminand cu lucrarile de mentenanta si reparatii unde este cazul. Departamentul nostru de IT va sta la dispozitie pentru etapele care urmeaza dupa cablare - punerea in functiune a echipamentelor, configurarea routerelor, serverelor (active directory, e-mail, file server), VPN, definire drepturi de acces, retele wireless, centrale telefonice, solutii pentru backup, solutii cu protectie UPS si multe alte servicii...

Vrem astfel sa venim in intampinarea clientilor care doresc realizarea lucrarii de catre o singura echipa de specialisti in baza unui singur proiect, economisind astfel timp si bani.

Daca alegeti sa ne contactati, fie ca o faceti prin intermediul formularului de contact sau telefonic, va stam la dispozitie non stop cu informatii ce va pot fi de folos. Puteti solicita oricand o intalnire. La noi deplasarea, constatarea si consilierea nu costa nimic.

Preturile pentru lucrarile de instalatii electrice si de curenti slabi pe care le practica firma noastra, difera in functie de complexitatea lucrarii si volumul de munca.

Preturi la instalatii electrice

Preturi tablouri electrice

Pentru lucrari de inlocuire a vechiului tablou electric din apartament (garsoniera) fara alte interventii asupra instalatiei electrice, pretul manoperei este 300 ron indiferent de numarul de circuite existente la vechiul tablou. Lucrarea se desfasoara prin demontarea tuturor componentelor vechiului tablou

Lucrarea se desfasoara prin demontarea tuturor componentelor vechiului tablou, verificarea cablajului existent si pregatirea noului tablou electric pentru montaj.

Marimea noului tablou de sigurante difera in functie de numarul de circuite. Mai exact daca aveti in locuinta la vechiul panou electric un numar de patru sigurante (busoane ceramice), atunci este vorba de doua circuite. In cazul in care aveti sase sigurante ceramice, sunt trei circuite, la opt sigurante sunt patru circuite, s.a.m.d. Aceste circuite deservesc instalatia de prize separat fata de cea pentru iluminat si sunt calibrate diferit in functie de amperajul necesar consumatorilor si dimensiunea cablurilor electrice, astfel incat sa existe o protectie adecvata a consumatorilor din locuinta si a intregii instalatii electrice din apartament (garsoniera).

Noul tablou electric va contine sigurante automate care se monteaza pe sina, cate o siguranta bipolara (protejeaza faza si nulul) pentru fiecare circuit si inlocuieste doua sigurante fuzibile ceramice din tabloul vechi; o siguranta generala cu protectie diferentiala (de mare importanta in ceea ce priveste protectia la electrocutare a persoanelor si a aparaturii electrocasnice); optional sonerie electrica pe sina integrata in noul tablou.

Daca in apartament (garsoniera), langa panoul de sigurante este si contorul, si acesta trebuie demontat de pe cadrul metalic care sustine vechiul tablou, si montat alaturi de noul tablou electric pe o rama de contor dedicata. Se inlocuieste si cablajul electric intre contor si noul tablou de sigurante.

Avantajele inlocuirii vechiului tablou electric sunt:

·  Sporirea gradului de siguranta al intregii instalatii electrice din aval de tabloul electric, inlaturarea pericolului de electrocutare, avantaje de ordin estetic

·  Verificarea cablajului dintr o zona "critica" ascunsa, deosebit de importanta, d.p.d.v. al sigurantei in ceea ce priveste instalatia electrica

·  Inlocuirea materialelor (sigurante, tablou, sonerie, cablaj) imbatranite sau neconforme cu produse moderne, conforme cu noile cerinte de consum, cu un grad de siguranta ridicat.

·  Inlaturarea problemelor legate de contactele imperfecte de la vechiul tablou – situatie extrem de periculoasa care poate declansa cu usurinta incendii.

Va prezentam mai jos un calcul de pret pentru fiecare tip de tablou de apartament sau garsoniera la bloc:

Costuri tablou electric in care exista 4 sigurante fuzibile ceramice vechi (busoane): (busoane):

·  Tabloul electric nou in care se monteaza noile sigurante  -  80 ron

·  Siguranta automata cu protectie diferentiala 25A - 140 ron

·  Doua sigurante automate bipolare faza plus nul (una de 16A pentru circuitele de priza si una de 10A pentru circuitele de iluminat ) - 2 x 40 ron = 80 ron.

Optional daca se doreste si sonerie pe sina integrata in tabloul electric se mai adauga 60 ron.

Total materiale (fara sonerie) – 300 ron Manopera lucrare – 300 ron ( materialul marunt necesar: dibluri, punti de legatura, cleme, sunt incluse in manopera). Cost total – 600 ron

La tablourile vechi in care exista 6 sigurante ceramice ( trei circuite) se mai adauga la pretul de mai sus inca 40 ron, pretul pentru inca o siguranta automata bipolara necesara celui de al trilea circuit, iar pentru tablourile cu 8 sigurante ceramice ( patru circuite) pretul a doua sigurante automate bipolare (2 x 40 ron) . Nu se schimba pretul pentru manopera. (300 ron)

In cazul in care, contorul este in interiorul apartamentului ( integrat in tabloul din locuinta) acesta trebuie desigilat de un reprezentant al ENEL. Pentru aceasta operatiune trebuie anuntat furnizorul ENEL ca vreti sa inlocuiti tabloul electric si in decurs de 1-2 zile va trimite un reprezentant care desface doar sigiliul de la legaturi al contorului, operatiune prin care nu se intrerupe curentul in locuinta si care dureaza maxim 2 minute. In aceasi zi stabilita de comun acord se va realiza si inlocuirea tabloului electric de catre noi urmand ca reprezentantul ENEL sa va sigileze inapoi contorul in cel mai scurt timp. Enel poate fi contactat la numarul de telefon 0800070809 info ENEL.

Se adauga la pretul materialelor 35 ron pentru rama de contor. ( obligatoriu contorul trebuie montat pe aceasta rama)

Sigurantele cu care lucam sunt marca Legrand. Durata interventiei pentru schimbarea tabloului electric aprox: 1 ora in functie de situatie.

Oferim garantie (prin contract) pentru inlocuirea tabloului electric valabila trei ani pentru materialele folosite si pentru manopera. Venim cu tot ce este nevoie, dvs nu trebuie sa cumparati nimic...este necesara doar o programare la unul din numerele de telefon de contact ( 0727887546 - Vasilief Laurentiu)

Atentie la variantele propuse de altii privind executia cu materiale "mai ieftine" care nu sunt certificate, persoane care va fac un pret "total" fara sa va explice ce materiale folosesc, pretul lor in comert, care este durata de viata, sau ce garantie va ofera pentru ele....de asemenea ce recomandari are persoana respectiva, este sau nu usor de identificat, ofera un certificat de garantie pentru manopera, seriozitatea de care da dovada...toate acestea sunt foarte importante...nu doar pretul lucrarii.

Nu recomandam sub nici o forma folosirea materialelor neconforme, de provenienta indoielnica, fara certificate de conformitate. Sunt mai ieftine decat produsele originale, arata identic, unele sunt chiar clone ale produselor de brand, dar nu respecta normele de siguranta, nu asigura protectia adecvata circuitelor electrice si pot declansa incendii sau accidente cu urmari grave.